Prečo cvičíme vo forme modulov

Prečo cvičíme vo forme modulov

Veľakrát sa stretávame s otázkou, prečo organizujeme cvičenie vo forme modulov a prečo je cvičenie „zaplatím si iba za jednu hodinu“ u nás finančne menej výhodné (pre viac informácií si pozrite Cenník cvičení PILATES a JOGA). Možno to poznáte aj sami. V rámci novoročného predsavzatia, po porade s kamarátkou, ktorá cvičí každý deň alebo po prečítaní článku v časopise si povieme, že by sme mali pre svoje zdravie robiť viac a vyvinúť nejakú pravidelnú aktivitu. Vyberieme si aktivitu, ktorá nás baví. Ideme si zabehať, bicyklovať, prejsť sa do prírody, alebo si nájdeme skupinové cvičenie ktoré nás zaujme. Nápadom sa nadchneme a povieme si, že tentokrát už naozaj budeme cvičiť pravidelne.

Motivácia a nadšenie však po čase opadnú. Vonku prší a v televízii opäť začali vysielať náš obľúbený seriál. Alebo nás v práci unaví celodenné sedenie a sme vyčerpaní. Preto si povieme „keď raz cvičenie vynechám, predsa ma to nezabije, nabudúce už určite pôjdem“. Avšak pred ďalšou hodinou nám zavolá kamarátka, alebo sa nemá kto postarať o naše choré dieťa, prípadne sa nám jednoducho nechce ísť cvičiť. Takýmto spôsobom môžeme ľahko vynechať niekoľko hodín po sebe a prestať s cvičením aj na niekoľko týždňov či mesiacov.

Keďže sme tiež bojovali s rovnakým problémom, rozhodli sme sa, že cvičenie v Pozitívum v nás budeme robiť inak. Preto sme sa rozhodli robiť ho vo forme dvojmesačných modulov. Takýto spôsob prináša veľa výhod tak cvičiacim, ako i nám organizátorom. Cvičenie vo forme modulov najmä:

  • Motivuje cvičiacich chodiť na hodiny (ak si raz zaplatím všetky hodiny vrámci dvojmesačného modulu, motivuje ma to odcvičiť všetky hodiny, aj keď by som možno radšej na hodinu nešla, pretože sa mi nechce)
  • Pomáha vytvoriť si zvyk cvičiť pravidelne (hodiny sú organizované v rovnakých časoch, v tých istých dňoch v týždni. Pravidelnosť je základ zvyku)
  • Najmä mamičkám pomáha „naučiť“ aj zvyšok rodiny, že dve hodiny týždenne môžu venovať len sebe (partner si rovnako zvykne, že dve hodiny týždenne trávime cvičením a preto sa musí o deti postarať on, často práve dôvod „už som si to zaplatila“ býva dobrým argumentom)
  • Umožňuje sa na každej hodine zamerať na inú svalovú skupinu a v rámci modulu posilniť celé telo komplexne
  • Pomáha nám ako organizátorom rozvíjať naše aktivity (ak by nám na hodinu prišlo raz 5 cvičiacich a raz 10, je možné, že by sme nemali z čoho zaplatiť priestor a cvičiteľku a cvičenie by sa rozpadlo. Ak chodí na jednu hodinu veľa pravidelných cvičiacich, vieme otvoriť iné cvičenia, čím sa zvyšuje rozmanitosť výberu)

Vytvorme si zvyk cvičiť

Pozývame Vás spraviť niečo pre seba a vytvoriť si s nami zvyk cvičiť pravidelne. Vyberte si z našej ponuky kurzov pilatesu a jógy a príďte sa pozrieť na prvú ukážkovú hodinu zadarmo. (Pre viac informácií si pozrite Harmonogram cvičení). Pripomíname tiež, že neodcvičené hodiny si je možné u nás nahradiť na inom kurze.

Veríme, že si z našej ponuky vyberiete cvičenie, ktoré Vám bude perfektne vyhovovať a pomôže Vám k zdraviu a spokojnosti.

Zdieľať

Zájazdy

Pripravované zájazdy nájdete v hlavnom menu, alebo kliknutím na tento odkaz.

Ďakujeme

Logo hlavného mesta